Американец от Пенсилвания издирва своя любимец – алигатора Уоли, съобщава БТА.  Джой Хени твърди,

...
Американец от Пенсилвания издирва своя любимец – алигатора Уоли, съобщава БТА.  Джой Хени твърди,
Коментари Харесай

Алигатор избяга от стопанина си в САЩ

Американец от Пенсилвания издирва своя любим – алигатора Уоли, съобщава Българска телеграфна агенция.  Джой Хени твърди, че влечугото му е помогнало да се избави от депресията, в която е бил в продължение на съвсем десетилетие. 

Алигаторът Уоли и неговият собственик Джой Хени имат хиляди почитатели в обществените мрежи. Той разгласява фотоси и видеоклипове онлайн, на които се вижда по какъв начин хората галят алигатора като куче или го прегръщат като плюшено мече. Популярността на животното се издигна до нови висоти предходната година, когато му беше отказано да влезе на мач на Филаделфия Филис.

Уоли е липсващ по време на априлска почивка, на която е бил с Хени. Собственикът подозира, че някой е откраднал алигатора от ограденото външно заграждение, където влечугото е прекарало нощта.



В изявления в обществените мрежи Хени написа, че шегаджии са оставили Уоли пред дома на човек, който се е обадил на управляващите, вследствие на което алигаторът е бил заловен и пуснат на независимост.

Властите в Джорджия потвърдиха, че някой в региона на Брунсуик е съобщил за алигатор на 21 април - деня, в който Уоли е липсващ. Лицензиран трапер е бил изпратен да го улови. Алигаторът е бил „ освободен на отдалечено място “, само че локалната власт не знае дали влечугото е било Уоли.

В Джорджия е незаконно хората да отглеждат алигатори без специфичен лиценз или позволение, а щатският департамент по естествени запаси твърди, че не издава позволения. В Пенсилвания няма щатски закон, който да не разрешава притежаването на влечуги, макар че съгласно управляващите на щата е нелегално притежателите да ги пускат на независимост.

Дейвид Миксън, биолог и началник на крайбрежната зона в департамента по естествени запаси на Джорджия, посочи, че даже алигаторите, които наподобяват послушни, могат да бъдат рискови.

„ Те са непредсказуеми и постоянно реагират на тласъци “, сподели Миксън. „ Има доста видеоклипове и фотоси, на които хора се оправят с алигатори и го вършат, без да пострадат. Но колкото повече време прекарвате към тях, толкоз по-вероятно е да се нараните. “

Служителите на щатската работа за отбрана на природата в прилежаща Флорида, където живеят към 1,3 милиона алигатори, са записали повече от 450 случая на непровокирани алигатори, ухапали хора, от 1948 година Това включва повече от 90 ухапвания от алигатори от 2014 година насам, като шест от тях са с съдбовен край.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР